Vucomm Vesti

   13.1.2012. - Mobotix IP Video Interfon Starter Set

Mobotix IP Video Interfon Starter Set

Ograničene mogućnosti tradicionalnih interfonskih sistema postaju očigledne kada se uporede sa Mobotix IP video interfonom,  jer se zasnivaju samo na dvosmernoj komunikaciji između jedinice na ulaznim vratima i telefona ili PC računara. Ovakav sistem je prihvatljiv ako postoji određena osoba zadužena za stalnu  komunikaciju sa posetiocima (velika preduzeća ili kompanije), ali u određenim situacijam, kod privatnih kuća ili malih preduzeća, ovakvo rešenje je nedovoljno pogotovu ako se zahtevaju funkcije  kontrole pristupa na ulazu/izlazu u objekat.

Da bi zaobišli ova ograničenja, Mobotix je izbacio na tržište IP Video Interfon koji kombinuje DVR i VoIP tehnologiju čime se omogućava konstantno snimanje u MegaPiksel rezoluciji i vrši  dvosmerna komunikacija sa mobilnim (VoIP) uređajem ili sa računarom GDE GOD DA SE NALAZITE NA SVETU ! Nije bitno gde se nalazite ( kod kuće, na poslu, u instranstvu...), bićete trenutno obavešteni kada vam neko pozvoni na Vaša ulazna vrata i moći ćete da komunicirate (video/audio) sa njim.

Šta se sve nalazi u Starter Set-u...

Kao deo ovog upoznavanja sa Mobotix IP Video interfonom, predstavljamo vam sadržaj Mobotix IP Video Interfon  Starter Set-a :

RFID Swipe Cards -  ukupno 7 RFID kartica (1 x Admin kartica sa kojom se vrši podešavanja  načina pristupa korisnika i programiranje Keypad modula. Ostalih 6 kartica je namenjeno ulazak u objekat i aktivaciju voice mail funkcije.

Anti-Theft KeyAlat za zaključavanje IP Video Interfon modula

Cable Binder -  Deo za fiksiranje unutrašnjih kablova

Mount Screws – Zavrtnji za instalaciju na/u zid

Hemispheric Lens Tool – Alat za podešavanje i fokusiranje hemisfernog sočiva

T24 kamera – Hemisferno sočivo (180°), integrisan softver za korekciju hemisferne slike; SIP server ( dvosmerni VoIP/video); integrisane funkcije DVR-a ( snimanje u 3.1 MegaPiksela); MicroSD card 4 GB

KeyPad -  tastatura koja omogućava otvaranje vrata (door opener) I kontroliše process otključavanja/zaključavanja ulaznih vrata koristeći pristupne PIN kodove ili RFID transponder .

Info module – svetleći modul (prikazuje adresni broj objekta) sa integrisanim Mx2Wire modemom za prenos napajanja I signala preko jedne bakarne parice

Door Opener – modul za instalaciju  unutrašnje strane ulaznih vrata kojim se vrši otključavanje vrata, memorišu pristupni kodovi I koji služi kao backup napajanje u slučaju nestanka struje

Mobotix IP Video Interfon predstavlja moćni  end-to-end sistem za kontrolu pristupa I takođe komunikacioni sistem koji je podjednako pristupačan I za manje stambene objekte ali I za velike kompanije. Starter Set je kompletno rešenje za kranje korisnike I instalatere koji žele da se familijarizuju sa ovom tehnologijom, nudeći SVE što je potrebno za početak implementacije sistema.