Vucomm Vesti

   22.6.2012. - Mobotix Dani - UVODNI SEMINAR

15. Juna u hotelu Holiday Inn na Novom Beogradu,  održan je događaj pod nazivom "Mobotix dan -  Uvodni seminar" u organizaciji kompanije Vucomm, koji je posvećen Mobotix IP sistemu za video nadzor.  Na događaj, koji je otvorio direktor Vucomm-a Nikola Vučković bilo je prisutno veliki broj učesnika ,  prijavljenih partnera, sadašnjih i budućih korisnika, iz velikog broja firmi, javnih ustanova i medija, što je pokazatelj velikog interesovanja poslovnog sveta za boljim i kvalitetnijim sistemima za video bezbednost.

Nakon par reči dobrodošlice i uvodnog izlaganja Nikole Vučkovića o dosadašnjim iskustvima u  projektovanju i realizaciji sistema za video nadzor u Srbiji,  reč je preuzeo gospodin Sercan Zor, Business Development Manager za jugoistočnu Evropu koji je nastavio priču o Mobotix-ovom konceptu i prednostima decentralizovanog sistema video nadzora. Nakon kraće pauze, Secan Zor je nastavio  izlaganje o novitetima koje je Mobotix planira da izbaci na tržite do kraja ove godine, kao što je S14 kamera sa dva hemisferna sočiva, T24 displey - unutrašnja jedinica za T24 IP Video Interfon i nove verzije D14 kamere ( 180 stepeni i Fixed Lenses). Najveće interesovanje posetilaca je izvazvalo predavanje o novim softverskim funkcijama Q24 kamere tzv.  Heatmap, brojanje osoba i automatsko kreiranje izveštaja, koje će moći da koriste i postojeći korisnici Q24 kamere preuzimanjem firmware potpuno besplatno sa veb portala oficijalnog Mobotix site-a. Na samom kraju, Nikola Vučković je predstavio i praktično demonstrirao Vucommovo rešenje integracije Mobotix kamere u Kućanaklik Home Automation sistem koje je dokazalo jednostavnost prilagođavanja Mobotix kamera i na druge sisteme. 

Nakon teorijskog došao je red na praktični deo, gde su prisutni imali priliku da uživo isprobaju neke od modela Mobotix kamera koje su bile izložene i povezane u sistem. Zainteresovani su mogli da praktično prođu kroz kompletan proces konfiguracije Mobotix kamera i poigraju se nekim naprednim opcijama MxControlCenter-a,  softvera za video menadžment. Za sva pitanja na raspolaganju su im bili inženjeri Vucomm-a.

Uz prigodan koktel, konferencija je završena u popodnevnim časovima.