Vucomm Vesti

   21.1.2014. - Kompanija LUKOIL Srbija uvela je najsavremeniji sistem video nadzora i kontrole kradja na svojim pumpama u Srbiji

Kompanija LUKOIL Srbija uvela je najsavremeniji sistem video nadzora i kontrole krađa na svojoj pumpi u Beogradu. Problem sa vozačima koji napune gorivo i pobegnu bez plaćanja biće rešen uvođenjem MOBOTIX IP video nadzornog sistema sa dodatnim software-om GEKKO, proizvodom firme VUCOMM. GEKKO omogućava prepoznavanje tablica svih vozila koja uđu na pumpu sa slike visoke rezolucije kamere Mobotix. Ukoliko vozač pobegne bez plaćanja, registracija se stavlja na „crnu listu“, koja se šalje svim LUKOIL pumpama. Sledeći put kada se dotično vozilo pojavi na nekoj od pumpi, aktivira se alarm osoblju na pumpi. Odgovarajuća prijava sa slikom vozila se može poslati i policiji.

Takođe, isti software omogućava pretraživanje transakcija na kasama prodavnice na pumpi i povezivanje sa video snimkom sa Mobotix kamere. Na ovaj način, moguće je pretraživanje video snimaka po brojevima fiskalnog računa, artikla ili odgovarajuće kase na kojoj je izvršena prodaja, što olakšava razrešenje problematičnih situacija između kupaca i osoblja na pumpi, kao i pravljenje odgovarajućih statistika o prodaji.

 

Kompanija LUKOIL uvođenjem sistema video nadzora MOBOTIX - GEKKO dobija inteligentan sistem zaštite svojih pumpi sa minimalnim brojem kamera, uz sprečavanje finansijske štete nastale zbog problematičnih vozača. Ovaj sistem se uskoro širi na ostale LUKOIL pumpe u Srbiji.