Vucomm Vesti

   5.12.2008. - Održana 1. MOBOTIX konferencija u Srbiji

U prijatnom ambijentu hotela Holiday Inn u Beogradu, u sredu 3. decembra održana je 1. MOBOTIX konferencija u Srbiji. Konferenciji je prisustvovalo preko 80 prijavljenih partnera, sadašnjih i budućih korisnika, iz velikog broja firmi, javnih ustanova i medija. Kompanija Vucomm, kao distributer Mobotix-a i organizator konferencije, prijatno je iznenađena velikim interesovanjem koje je ovaj skup izazvao među profesionalcima u oblasti bezbednosti. Ovo je još jedan dokaz da IP sistemi video nadzora polako ali sigurno menjaju stare analogne, pogotovo kada su veliki sigurnosni sistemi u pitanju.

Na samom početku prisutne je pozdravila predstavnica privrednog odeljenja ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu, gospođa Birgit Singer-Carter i istakla značaj saradnje nemačkih i srpskih kompanija u oblasti bezbednosti. Nakon toga uvodnu prezentaciju je održao Nikola Vučković, direktor Vucomm-a, sa fokusom na prednosti IP video nadzora nad klasičnim analognim. Prisutnima verovatno najzanimljivija je bila prezentacija regionalnog menadžera Mobotix-a, gospodina Luciana Ciobanua, o samom Mobotix-ovom konceptu i prednostima decentralizovanog sistema video nadzora. Posle kraće pauze, drugi deo prezentacije počeo je nagradnom igrom u kojoj su učestvovali svi prisutni a nagrada je bila najnovija Mobotix kamera Q22. Najviše sreće imali su predstavnici Železnice Srbije. Nakon toga praktična iskustva sa velikim Mobotix sistemom IP video nadzora preneo je Branimir Bekić, menadžer bezbednosti u Carlsberg Srbija. Nešto više o dodatnoj komunikacionoj i storage opremi neophodnoj za kompletan sistem IP video nadzora kroz svoju prezentaciju predstavio je Bojan Polić inženjer u Vucomm-u.

Nakon teorijskog došao je red na praktični deo, gde su prisutni imali priliku da uživo isprobaju neke od modela Mobotix kamera koje su bile izložene i povezane u sistem. Zainteresovani su mogli da praktično prođu kroz kompletan proces konfiguracije Mobotx kamera i poigraju se nekim naprednim opcijama MxControlCenter-a,  softvera za video menadžment. Za sva pitanja na raspolaganju su im bili inženjeri Vucomm-a.

Uz prigodan koktel, konferencija je završena u popodnevnim časovima. Veliko interesovanje koje je Mobotix izazvao među prisutnima obećava da će ovakve konferencije postati tradicionalne i da će se sa još većim uspehom održavati i narednih godina.