Vucomm Vesti

   11.4.2010. - T24: Hemisferni IP video interfon

T24: Hemisferna IP video door station kamera

 

T24: Hemisferna IP
            video door station kameraKompanije Mobotix je početkom marta meseca izbacila na tržište novi proizvod - hemisfernu IP video soor station kameru, koju će posetioci prestižnog svetskog sajma arhitekture i tehnike "Light + Building 2010" po prvi put imati prilike da vide u Frankfurtu od 11. do 16. aprila.

Nova T24 hemisferna video IP door station kamera je namenjena korisnicima koji žele kompletni sistem za praćenje i kontrolu ulaza svog objekta.

Rad T24 kamere se zasniva na svetskom video/telefonskom standardu VoIP/SIP. Karakteriše se visokom rezolucijom čiji je ugao pregleda 360 ° i naprednim mogućnostima za konekciju sa VoIP video telefonom ili PC računarom. .

Upravljanje sa bilo koje tačke na svetu

Rad T24 kamere je baziran na video/telefonskom standardu VoIP/SIP koji omogućava konekciju kamere sa IP video telefonom ili standardnim PC računarom kada npr. neko pozvoni na vaša ulazna vrata.

To znači da sa bilo kog mesta na svetu vi možete da komunicirate sa posetiocem koji je pozvonio na vrata ili da mu otključate vrata.

 

„Allround“ pogled

MegaPiksel hemisferna kamera za ulazna vrata (T24), pokriva celu oblast oko ulaznih vrata, bez slepih uglova, od zida do zida i od poda od plafona.

Snimanje sa zvukom

Kamera T24 može da obavesti vlasnika kuće ko i kada je bio pred njegovim ulaznim vratima dok on nije bio kod kuće. To je moguće jer kamera podešava da snima kontinualno ili na događaj, tako da, kada neko pozvoni na vrata ili kamera detektuje neki pokret, automatski će pozvati vlasnika i poslati mu audio/video snimak.

Integrisana „Message“ funkcija

Elektronska glasovna poruka se može kreirati direktno na T24 kameri sa mogućnošću neograničenog broja ponavaljanja iste. Praktično to znači da kurir ili poštar može da ostavi određenu poruku vlasniku npr. ko, kada i šta je poslao na njegovu adresu i kada može da paket preuzme i slično.

Jednostavna instalacija

T24 kamera se napaja preko eternet kabla (PoE) ili koristeći Mobotix Mx2Wire, preko električne instalacija za zvono na ulaznim vratima. Time se postiže izuzetna jednostavnost instalacije samog sistema uz redukovanu cenu.