Vucomm Vesti

   23.7.2010. - УСЛУГА ВИДЕО НАДЗОРА У ПРОКУПЉU

На Дан градске славе општине Прокупље председник општине Милан Арсовић потписао је уговор са Телекомом Србија и Компанијом Vucomm о увођењу видео надзора у граду. Услуга видео надзор подразумева увођење система за видео надзор саобраћајницакоји ћеомогућити ефикаснију контролу поштовања саобраћајних прописа и ефикасније санкционисање направљених прекршаја.  Овим пројектом, који би требало да повећа безбедност на улицама Прокупља, предвиђено је постављање 14 камера на седам приоритетних локација, првенствено поред школа и у центру града.

 

Прокупље је први град у Србији у коме је договорено комерцијално пуштање у рад оваквог система контроле саобраћаја, и овај систем би требало да има позитиван утицај на саобраћајну безбедност, а нарочито на саобраћајну културу.

 

Приликом потписивања уговора, госпођа Јелена Стојановић, директор  Функције маркетинга и продаје Дирекције за комерцијалне послове Телекома Србија је изјавила:

„Велико ми је задовољство што данас, у име Телекома Србија, представљамо услугу видео надзор чији је циљ повећање безбедности у саобраћају  уз примену модерних технологија. Концепт наше компаније јесте стално побољшање услова живота за све наше грађане, а приликом осмишљавања ове услуге нарочиту пажњу смо посветили питању безбедности.

Верујем да, као одговорно друштво, сви томе треба да тежимо. Надамо се да ће се и остале општине у Србији водити примером Прокупља и учинити градове у њиховом домену сигурнијим окружењем за његове становнике.”