Otporne i praktično bez održavanja

Bez troskova softvera za Mobotix IP kamereCMOS senzor u Mobotix kamerama ne zahteva mehanički iris, već koristi elektronsku blendu brzine 1/8000 sekunde. Prednost je u tome što je kamera otporna na pozadinsko osvetljenje, nema mehaničkih pokretnih delova i održavanje je svedeno na minimum. Takođe Mobotix Day/Night kamere su jedine kamere na svetu bez pokretnih delova. Mobotix Day/Night kamere koriste dva nezavisna CMOS senzora i dva objektiva sa potpuno elektronskom promenom, jedan C/B senzor za najveću moguću osetljivost u mraku i jedan kolor senzor za savršeno oštru sliku tokom dana.

Odsustvo mehaničkih pokretnih delova, održavanje svodi na minimum, proširuje temperaturni opseg na kome kamera radi, unapređuje ukupnu pouzdanost celokupnog sistema.

 
Izdržljive i pouzdane

Sintetičko kućište od ojačanog fiberglasa, otporno na udarce, zajedno sa SecureFlex nosačem, osim što štiti samu kameru od oštećenja i vandalizma, štiti i kablove. Sa IP65 sertifikatom, Mobotix kamere rade u gotovo svim uslovima od -30° do +60°C. Visoko kvalitetni sintetički materijal korišćen u Mobotixovim kućištima potiče iz automobilske industrije i ekstremno je otporan na UV zrake. Specijalne Vandal-proof dome kamere imaju kupolu debljine 3mm i oklop od nerđajućeg čelika.