Prednosti MOBOTIX tehnologije

Tehnoloske prednosti

 
Megapixel tehnologija sa zumom i kretanjem
 

Sa visokom rezolucijom od 3 miliona pixela i sistemom verne reprodukcije boja, Mobotix mrežne kamere dostižu rezoluciju koja je 40 puta veća nego na analognim sistemima koji obično koriste CIF format. Mobotix takođe poseduje i četiri nivoa zuma i panninga.

 
Malo opterećenje mrežnih resursa
 

Mobotixov MxPEG streaming format omogućava brzi video sa zvukom u vemoma nisko opterećenje mreže (1-2 Mbps). Pošto Mobotix kamere same detektuju pokrete na slici, video se prenosi samo kada se pokret dogodi i vido i audio treba da budu snimljeni.

 
Glas preko IP-a i ISDN
 

Mobotix-ov MxPeg video sreiming format ukljucuje sinhroni audio i interkom mogućnosti. Nadzor prostorije sa zvukom je moguć kroz Internet Explorer. Alarmna upozorenja na mobilnom telefonu jednostavna su kao i glasovne poruke o događajima direktno sa kamere.

 
Integrisana mogućnost snimanja u samoj kameri
 

Mobotix kamere imaju integrisanu mogućnost snimanja za Windows i Linux sisteme. Svaka kamera upravlja sopstvenim prostorom za snimanje kao ring bufferom na dodeljenom mrežnom disku. Zahvaljujući na decentralizovanom pristupu, 30 kamera može da snima na standardnom Pentium 4 kompjuteru u 25 frejmova za svaku kameru, sa zvukom.

 
30 kamera uživo sa MxControlCenter-om
 

MxControlCenter je besplatna Windows aplikacija za posmatranje slike sa do 30 mrežnih kamera, u 25 frejmova sa svake kamere uključujući zvuk. MxControlCenter sadrži layout editor za brzo uređenje plana zgrade koristeći drag & drop podršku za pozicioniranje slike sa kamere. Učitajte plan osnove kao pozadinsku sliku, prevucite ikonicu kamere na željenu poziciju i - gotovo.

 
Vremenski ili događajem kontrolisano
 

Baš kao i kod snimanja nakon detekcije pokreta u slici, kamera može da snima i kada mikrofon detektuje jačinu zvuka koja prelazi zadatu vrednost. Koristeći plansko snimanje, kamera može u određeno vreme da započne ili završi snimanje ili upload-uje slike na web sajt dok pokreće posebne programe vikendima i praznicima.

 
Daljinski alarm
 

Mobotix kamere standardno poseduju sve funkcije za automatsko, događajem kontrolisano obaveštenje o alarmu, u kontrolnom centru. Alarmno obaveštenje može biti preko ISDN-a, mreže ili preko Interneta. Ako se desi događaj, kamera emituje poruku kroz mrežu do kompjutera u kontrolnom centru koji zatim sačuva sliku događaja, kreira živu sliku, prikazuje je na ekranu ukoliko je to moguće, i šalje zvučni signal korisniku.

 
Dan i Noć
 

Mobobotix-ovi day/night modeli sa dva senzora (kolor i crno beli) reprodukuju savršenu kolor sliku tokom dana i oštru crno belu sliku noću. U zavisnosti od osvetljenja kamera automatski menja sočiva.

 
Za sve vremenske uslove: -30° do +60°C
 

Mobotix kamere su sertifikovane po IP65 standardu i dizajnirane za spoljašnju i unutrašnju upotrebu. Zidni nosač i objektivi su uključeni. Napajanje preko mreže takođe radi i zimi pošto nema grejača, čak i na temperaturi od -30°C

 
Nije potrebna instalacija softvera
 

Svaka Mobotix kamera sadrži video menadžment sistem koji je lako dostupan kroz standardan Web browser i koristi standardni file server kao storage.

 
Definišite sopstveni logo
 

Logo generator u Mobotix kamerama dozvoljava integraciju različitih banera i grafika u postojeću sliku sa kamere. Mobotix kamere jedine podržavaju anamirane i transparentne grafike.