Vucomm Vesti

   1.7.2008. - VUCOMM na sajmu Zaštita i bebednost

Na 36. međunarodnom sajmu "Zaštita i bezbednost 2008" koji je održan od 27. do 30. maja u Beogradu, kompanija VUCOMm je predstavila kompletno rešenje za mrežni video nadzor zasnovan na eternet mrežama i IP protokolu.

Mobotix kamere predstavljaju lidera na tržištu mrežnih IP kamera i nosioca koncepta decentralizovanog video-nadzora koji podrazumeva izmeštanje funkcija analize i obrade slike iz centralnog video-servera i njihovu migraciju na samu kameru koja je u velikoj meri autonomna u radu. Video-materijal sa kamera se smešta na Buffalo diskove velikog kapaciteta sa eternet mrežnim interfejsom (Network Attached Storage), dok OSBRIDGE bežični uređaji obezbeđuju vezu sa udaljenim delovima mreže po 802.11a protokolu. Za povezivanje pojedinačnih uređaja u mreži upotrebljena je Korenix JetNet familija industrijskih eternet svičeva. Ovi robustni svičevi obezbeđuju pouzdan rad u teškim uslovima obezbeđujući istovremeno napajanje po Power-over-Ethernet standardu kako za Mobotix kamere tako i za OSBRIDGE bežične uređaje.

Premda su Mobotix kamere opremljene integrisanim računarom sa WEB interfejsom koji omogućava pristup i upravljanje sa bilo kog računara opremljenog običnim WEB browserom, specijalizovani softver MxControlCenter omogućava lako i brzo upravljanje većim brojem kamera od kojih se sastoji profesionalni sistem za video-nadzor.