Vucomm Vesti

   23.1.2012. - Mobotix i na Staroj planini

Stara planina ima vitalni interes za razvoj regiona i turistički razvoj Srbije. U cilju privlačenja investitora javila se potreba za razvojem strategije pozicioniranja Stare planine kao sigurne i atraktivne lokacije za investiranje. Kao jedan od osnovnih uslova za privlačenje investitora i turista kao i za povećanje kvaliteta turizma ali i bezbednosti ski centra je bio i postavljanje kvalitetnog sistema za video nadzor koji će, između ostalog, moći I da podnese surove vremenske uslove na samom vrhu planine.

JP Skijališta Srbije I Vucomm
                                    
Posle veoma supešne saradnje JP Skijališta Srbije  i kompanije Vucomm na obezbedjivanju naših najvećih ski centara Kopaonika i Zlatibora Mobotixovim IP video sistemom, i zbog odličnih ocena koji je Mobotixov sistem dobio u dosadašnjem radu od strane JP Skijališta Srbije, početkom Januara 2012 godine, započeti su radovi na  realizaciji novog projekta Mobotix sistema za video nadzora na Staroj planini, koji svrstava ovu turističku destinaciju u red ozbiljnih ski centara koji invsetira u bezbednost svih posetilaca i turista. Na ukupno pet lokacija, u prvoj fazi realizacije,  postavljene su ukupno 6 Mobotix IP mrežnih kamera koji su kompletno povezane optičkim kablovima, omogućavajući maksimalno iskorišćenje resorsa Mobotix IP sistema. Na svih 5 lokacija, Vucomm je instalirao svoju outdoor opremu koja se bazira na CTC media konvertorima čija je uloga jednostavno prilgođavanje IP sistema video nadzora na postojeći fiber(optičiki) sistem. Zbog svojih odličnih karakteristika i decentralizovanog režima rada,  kompletan Mobotix IP sistem je vrlo brzo instaliran i pušten u rad za nepuna dva dana pri vrlo surovim vremenskim uslovima.

Zadatak Mobotix sistema za video nadzor je da prati deševanja na najkritičnijim mestima, na stanicama nove, tek instalirane gondole (žičare), čime bi trebalo da se smanje nezgode na pomenutim lokacijama. Ovaj sistem neće imati samo bezbednosnu funkciju nego će se koristiti i u svrsi promovisanja turizma, gde će posetioci web portala www.skijalistasrbije.rs  , moći da prate LIVE sliku sa Stare planine.