Napajanje strujom

Mobtix kamere se mogu napajati strujom kroz mrežni ili ISDN kabl. Nema potrebe za dodatnim kablovima za napajanje. Napon je omogućen kroz ethernet kabl uz dodatne uređaje.
• Mrežni strujni adapter (MX-NPA-3-RJ) uy standardno napajanje (MX-SNT-E01-30-RJ)
• Ili četvoroportno napajanje (MX-NPR-4)
• Ili osmoportno ili dvadesetoportno napajanje (MX-NPR-8/20) za instalaciju u 19“ rek.

 

Dužina linije zavisi samo od tipa kabla, ne od napajanja. Mobotix kamere imaju potrošnju struje oko 3W i zato mogu biti napajane i direktno preko ISDN-a, bez potrebe za dodatnim uređajima. Za brzo povezivanje dovoljno je uključiti ih u slobodnu LAN ili ISDN utičnicu.Da bi se osiguralo sigurno funkcionisanje, Mobotix kamere poseduju tri izolovana električna odeljka (ISDN, mreža, RS232/IO). Ovo znači da napajanje preko mreže nije povezano sa serijskim portom ili serijskim ulazom/izlazom.

 
Centralno napajanje
 

U slučaju da se Mobotix kamere centralno napajaju preko mreže, kompletan video sistem vrlo jednostavno se može napajati preko UPS-a, napajanje kamera, switch-a kao i servera za snimanje, gde je moguće. Neophodno napajanje za 20 kamera je samo oko 60W.

 
Solarno napajanje
 

Mobotix kamere se napajaju 24 do 35 V napajanjem, što znači da moderno solarno napajanje može pružiti adekvatnu snagu. Takvi sistemi nemaju samo izlaz od 12V nego i od 24V. Strujom se napaja preko pinova 7 i 8 kroz mrežni ili ISDN priključak.

Mala potrošnja električne energije od oko 3W pozitivno utiče na životni vek kamere kao i na činjenicu da ne zahtevaju održavanje. Veoma veliki raspone temperatura u kojima kamera radi, ne bi bio zamisliv bez tako male potrošnje struje. Konkurentske kamere troše tri do četiri puta više struje tako da proizvode tri ili četiri puta više interne toplote od Mobotix kamere. Zbog toga imaju vrlo ograničen temperaturni opseg na kome funkcionišu.