Kvalitet i pouzdanost

Mobotix kamere su razvijene i proizvedene isključivo u Nemačkoj. Mobotix ne koristi kamera module drugih proizvođača; senzor slike je ugrađen direktno na štampanu ploču. Sočiva megapixel kamera modela su specijalno razvijena u Mobotixu i nalaze se u kućištu od fiberglasa gde je temperatura stabilna.

24 časovni test
Svaka Mobotix kamera mora da prođe intenzivan 24 časovni test i mora biti sposobna da izdrži dva sata u klimatsko komori na +60°C. Kamere za sve vremenske uslove moraju proći i test nepromočivosti.

Mobotix kamere su veoma pouzdane. Posebno su poznate po stabilnosti softvera. Ispravno funkcionisanje softvera se konstantno kontroliše specijalnim hardverom i softverom unutar same kamere. Eventualne greške se zapisuju u log. Ti podaci se mogu preuzeti tokom servisa u fabrici ili putem Interneta. Mobotix konstantno analizira te podatke kako bi poboljšao pouzdanost kamera. Nisu nam poznati nikakvi problemi nastali usled „zaglavljenog“ softvera.

Kako bi obezbedili pouzdanost Mobotix proizvoda nakon isporuke, imamo oko 50 kamera koje neprestano rade u različitim uslovima u našoj test laboratoriji i koje elektronski nadgledamo.