MOBOTIX - Megapixel vizija IP videa

ralf hinter CEO mobotix IP kamere visoke rezolucije

Dr. Ralf Hinkel
Osnivač i CEO
Mobotix AG - a

Ideja koja je pokrenula revoluciju u CCTV video tehnologiji

Kada je Mobotix razvio prvu kameru za sve vremenske uslove sa digitalnim senzorom i integrisanim PC-jem 1999, niko nije mogao da zamisli kakv će to imati uticaj na budućnost tehnologije video nadzora. Prenos videa kroz kompjutersku mrežu konačno je omogućio video tehnologiji da prevaziđe ograničenja TV standarda korišćenog poslednjih 60 godina, omogućivši mega pixel kvalitet slike kao u modernim digitalnim kamerama. Nova tehnologija nije samo moćnija u svim aspektima, već ima i značajne prednosti: isplativija je od tradicionalne CCTV tehnologije i multifunkcionalna zahvaljujući integrisanom PC-u i mrežnoj konekciji.

Visoka rezolucija prikazuje više detalja i snižava troškove

Osnovna prednost korišćenja kamera visoke rezolucije je da su snimljene slike mnogo oštrije i detaljnije od ostlih formata. Mobotix kamera snima oko 30 puta više detalja nego 95% postojećih video sistema na svetu. U skoro svim situacijama, jedna Mobotix kamera može da zameni nekoliko standardnih CCTV kamera jer Mobotix tehnologija pokriva četiri puta više prostora. Na primer, za vreme svetskog prvenstva u fudbalu na stadionu Kaiserslauterna, jedna Mobotix kamera pokrivala je četiri prolaza odjednom. Cela prostorija može biti pokrivena samo jednom širokougaonom kamerom od 90° postavljenom u ugao prostorije. Rezolucija sa više detalja, ne znači samo manji broj kamera, nego i manje kabliranja, manje dodatnog napajanja i kapaciteta za skladištenje slike, što značajno smanjuje ukupne troškove.

Pouzdanost širom sveta

Pouzdano kućište od ojačanog fiberglasa, široki opseg radne temperature od -30° do +60°C, odsustvo ventilatora, grejača i pokretnih delova, ključni su za visoku pouzdanost Mobotix kamera. Do sada je više od 100.000 Mobotix kamera instalirano širom sveta u najrazličitijim vremenskim uslovima, od Antarktika do pustinja Saudijske Arabije i tropskih predela Everglejda na Floridi.

U upotrebi svuda od vikendica do aerodroma

Zahvaljujući svojoj univerzalnosti i visokim performansama Mobotix kamere su idealne kako za velike objekte poput aerodroma tako i za manje firme i privatne objekte.

mobotix grwth