6MP Moonlight


6MP Moonlight

MOBOTIX 6MP Moonlight Sensor Tehnologija (3072×2048 Piksela)

Mobotix je zvani čno predstavio svoj novitet u IP tehnologiji. U pitanju su senzori od 6 megapiksela koji svojom svetlosnom osetljivošču i kvalitetom slike daleko prevazilaze rezultate senzora od 5 megapiksela. J edna od najvažnijih mogućnosti koja određuje kvalitet slike sigurnosne kamere je njena osetljivost na svetlost. Stoga mobotix kamere koje poseduju senzore od 6MP su visoko svetlosno osetljive i podržavaju kratko vreme ekspozicije, što rezultuje redukovanom efektu mutnog dela snimka gde je prisutno kretanje. To pojednostavljuje način da se efikasno utvrdi sigurnosni profil, takođe čini detalje na slici vidljivim bez potrebe za dodatnim osvetljavanjem. Efekat šuma na slici se redukuje direktno na senzoru i na taj način se dobija znatno oštrija slika. Kamrere koje koriste tehnologiju novih senzora od 6MP su M15, D15 i S15.

U zavisnosti od specifičnih potreba, moguće je odabrati da li će funkcija automatske ekspozicije produžiti izračunato vreme ekspozicije, pri kreiranju visoko kontrastnih noćnih snimka za web prikaz ili skratiti vreme ekspozicije kako bi se prikazi objekata/osoba pri brzim pokretima prikazali u kristalno čistom kvalitetu. Novi MOBOTIX 6-megapikselni senzori (dostupni su kao dnevna i noćna verzija, za kolor i crno belu sliku) poseduju znatno bolju svetlosnu osetljivost, što ih čini najboljim MOBOTIX IP kamerama ikada. Kao dodatak na standardne 4:3 formate slike sa maksimalnom rezolucijom od 5MP, nova tehnologija sada podržava slike do 6 megapiksela u specijalnom 3:2 formatu (3072 × 2048 piksela), i kao dnevni i noćni senzor modul. Kamere S15, D15 i M15 poseduju dva sočiva i u kombinaciji sa senzorima od 6MP u „dual image“ displej mod-u, prikazuju dupu sliku koja se generiše do veličine od 12 megapiksela.

Zahvaljujući čunjenici da poseduje 6 megapiksela noćni senzorski modul MOBOTIX kamera je sada u stanju da isporuči visoko kvalitetne slike u noćima gde je jedino osvetljenje mesečina (iluminacija od približno 0,25 lux) , ova nova „moonlight“ tehnologija je prikladna za aplikacije sa nivoima osvetljenosti ispod 5 lux-a (u poređenju sa uličnim osvetljenjem koje retko pada ispod 10 lux-a). Za potrebe nadgledanja prostora sa normalnim uslovima osvetljenja, kao na primer osvetljene spoljne površine ili unutrašnji prostor, dostupni modeli kamera od 5 megapiksela su zadovoljavajući. Znatno povećana osetljivost na svetlost, novih senzora je dodatno poboljšana HD Premium sočivima koja se takođe nalaze i u 5 megapikselnim senzorima. Ova nova HD Premium sočiva sa f/1.8 aperturom se nude u šest različitih žižnih dužina. Ova tehnologija, u spoju sa novim senzorskim modulima od 6 megapiksela (1/1.8” inča CMOS), isporučuje horizontalne uglove slike od 15° do 105°, 4:3 formata.

MOBOTIX 6MP Moonlight Sensor Tehnologija – Karakteristike

  • Najosetljiviji svetlosni senzor i sočiva MOBOTIX tehnologije ikada
  • Vrlo niske potrebe osvetljenosti za dnevne senzorske module: 0.1 lux na 1/60 s, 0.005 lux na 1/1 s
  • Vrlo niske potrebe osvetljenosti za noćne senzorske module: 0.02 lux na 1/60 s, 0.001 lux na 1/1 s
  • Do 100 puta veća osetljivost na svetlo u poređenju sa prethodnim 1 i 3 MP senzorskim tehnologijama
  • Proširen opseg primena dnevnih senzorskih modula.
  • Kraća vremena ekspozicije znače redukovano mućenje (pojava duh efekta na slici) usled kretanja
  • Visokokvalitetna premium sočiva i optimizovan, balansiran kvalitet slike sa kristalno jasnim detaljima sve do ivica slike.
  • Maksimalna veličina slike: Sada 6 megapiksela za svaki senzorski modul u specijalnom formatu 3:2 (3072×2048 piksela)
  • Postojeća 5 megapikselna tehnologija nije zamenjena i ostaje u sklopu MOBOTIX palete proizvoda, na taj način nudeći vrhunsku tehnologiju za manje kritične svetlosne uslove (> 5 lux-a)